Supervalåret – i högt och lågt

Välkomna till Ålandstidningens valblogg. Här kommer du att få heta nyheter från den åländska politikens alla nivåer under supervalåret 2019.

2019 är ett intensivt politisk år på Åland. Redan på söndag ska en ny riksdag väljas. Om en dryg månad är det dags för val till EU-parlamentet och i höst hålls lagtings- och kommunalval.

Samtidigt ska landskapsregeringen under ledning av Katrin Sjögren leverera en rad stora, utlovade, reformer som ännu inte genomförts. Och så har vi förstås mandatperiodens heta potatisar – kommunreformen och kortrutten – som rullar på och lever sina egna liv med protester, domstolsförhandlingar och allmän debatt.

Min tanke är att valbloggen kommer att rapportera om den åländska politikens alla nivåer – med betoning på landskapspolitiken, förstås. Bloggen kommer att innehålla både de hetaste nyheterna, men också vara ett komplement och rapportera om det där som vi inte skriver så mycket om tidning och på hemsida. Skvallret, snackisarna och de roliga händelser som (faktist) inträffar i de politiska kretsarna.

Jag hoppas att du vill hänga med på resan från nu fram till oktober (och kanske längre än så, vem vet).

Hur som helst: varmt välkommen till Ålandstidningens valblogg!

Jonas Bladh
politisk reporter