Hoppas LR på ett negativt besked från domstolen?

På tisdag ska landskapsregeringen (LR) ge besked om hur man ska hantera den åtgärdsuppmaning som lagtinget antog i fredags, där man vill att LR ska riva avtalet om elhybridfärjan. Enligt lantrådet och infrastrukturministern ska LR först höra med Högsta förvaltningsdomstolen om hur processen kring besvären mot vägplanens går.

LR sitter i lite av en rävsax när det gäller kortrutten. Viker man sig för oppositionens knappa vinst i lagtingets sista omröstning är det en stor prestigeförlust. Om man å andra sidan tuffar på med hybridfärja och Gripöbro så går man emot en tydlig folkopinion.

Så hur ska landskapsregeringen ta sig ur saxen? Det är ofrånkomligt att komma ifrån känslan av att man sitter och håller tummarna för att HFD inte hinner komma med ett utslag över besvären före nästa månadsskifte. Då kan LR ta sig ur avtalet med minimala förluster både vad gäller röster och pengar i ersättning till leverantören av hybridfärjan.

Man får förstås inte den första delen av kortrutten på plats, men det går att spinna till regeringspartiernas fördel genom att skylla på oppositionen. Kanske kan man rent av vinna några röster. Cyniskt? Javisst, men sådana är politikens vägar.

En sådan lösning skulle också sätta stor press på Centern, som ju vill stoppa LR:s planer för att i stället utreda tunnelalternativet. Men flera C-företrädare har gått längre än så och i princip lovat en tunnel. Om inte Centern kan uppfylla det löftet, som man med fog kan anta att en stor del av väljarna anser att partiet har givit, riskerar partiet en rejäl svekdebatt.

Problemet i det hela är att skärgårdstrafikens utveckling gör halt. Redan i måndags meddelade infrastrukturminister Mika Nordberg att LR lägger planerna på att upphandla två andra elhybridfärjor på is. Det innebär att sträckorna Hastersboda-Sottunga och Kumlinge-Torsholma får vänta på en välbehövlig uppdatering, och den ålderstigna skärgårdsflottan blir äldre.

Nästa landskapsregering kommer att ha en grannlaga uppgift att hantera den här frågan, liksom den kommer att få kommunreformen i famnen. Frågan är hur långt tillbaka man kommer att gå för att få till nystarter för båda reformerna, och därmed också hur länge skärgården och kommunerna får vänta på nya besked.

EN sak vi med säkerhet kan slå fast är att frågan om kortrutten till Föglö kommer fortsätta att dominera valdebatten minst en vecka till, förmodligen ända fram till valdagen. Det är synd, för det finns många andra frågor som borde diskuteras ingående före den 20 oktober.

/Jonas